Behandelingen


  • Happy you


Een voetreflexPlusbehandeling is een veilige, integrale en complementaire therapie. Het is een combinatie van westerse en Chinese voetreflexmassage. Naast het behandelen van de reflexzones (westers) op de voeten, worden ook de meridianen en acupunctuurpunten meegenomen. Hierdoor worden niet alleen je voeten, onderbenen en knieën behandeld. Het kan ook zijn dat je armen, rug en hoofd worden meegenomen in de behandeling. Dit is helemaal afhankelijk wat jouw klacht is en waar deze vandaan komt.

Voetreflexologie is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en wordt al duizenden jaren toegepast in verschillende culturen om een gezond(er) lichaam en mind te behouden of te krijgen. Het is in te zetten ter preventie van je gezondheid of geeft verlichting bij verschillende klachten. En het is ook mogelijk dat de klachten verdwijnen.*

Daarnaast wordt de visie op een klacht vanuit een Westerse en Chinese geneeswijze benaderd. Dit wil zeggen dat de klachten vanuit een breed perspectief worden bekeken. Het lichaam wordt als één geheel gezien, of te wel alles staat met elkaar in verbinding. VoetreflexPlus kijkt naar de persoon als geheel in plaats van alleen te focussen op de symptomen van de hoofdklacht. Er wordt echt gekeken naar wat jouw lichaam vertelt door middel van de signalen die het afgeeft.
Door middel van de behandelingen wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam ingezet. Dit wil zeggen dat er blokkades worden opgeruimd om je lichaam de kans te geven zichzelf te gaan herstellen. Om zo de juiste balans voor jou op dat moment weer terug te vinden.

En hoeveel behandelingen je nodig hebt? Dat is totaal afhankelijk van jouw klacht en hoe jouw lichaam er op reageert.

Een VoetreflexPlus Intake duurt 75 minuten en is inclusief een anamnese en een heerlijk magnesiumvoetenbad. De investering die je voor jezelf doet is €80,-* excl. btw.

Een VoetreflexPlus behandeling is inclusief magnesium voetenbad en duurt 60 minuten. De investering die je voor jezelf doet is €72,50* excl. btw.

De afspraak is 24 uur van tevoren kosteloos te annuleren.

Voor wie is het beter even niet om te behandelen?
* Bij een trombosebeen of als je open wonden hebt aan voeten of onderbenen
* Als je echt grote plekken met schimmel aan voeten of onderbenen hebt
* Als je hoge koorts hebt, omdat je immuunsysteem dan al hard aan het werk is
* Bij nierfalen, omdat je afvalstoffen dan niet voldoende afgevoerd kunnen worden
* Als je net een prothese, pacemaker of spiraaltje in je lichaam geplaatst hebt gekregen**

Het is altijd belangrijk om te vertellen als je zwanger bent. Dit in verband met het niet behandelen van diverse punten tijdens zwangerschap.

* Deze behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraars. Kijk in je polisvoorwaarden of je in aanmerking komt.

** VoetreflexPlus massage zet het immuunsysteem van het lichaam extra aan de gang. Het is dan niet handig als het lichaam extra afweer gaat geven op een niet natuurlijk ingebracht element in het lichaam wat je dan juist graag geaccepteerd wilt hebben.

*Een voetreflexbehandeling is geen vervanging van de reguliere zorg.

Behandelingen met cadeaubonnen komen niet in aanmerking voor vergoeding zorgverzekering

  • Happy Mommy (to be)

Als mama (to be) ben jij het allerbelangrijkste. Als jij wordt gedragen en goed voor jezelf zorgt, dan kun je ook goed voor jouw (ongeboren) kindje zorgen.

In de huidige maatschappij is het niet moeilijk om maar te blijven doorrazen, we werken veel, we houden diverse ballen in de lucht en houden alles bij.

Maar waar ben jij?

Wij als vrouwen mogen zachter zijn naar onszelf. Vooral als mama (to be) mogen we ons meer laten dragen en op nummer 1 zetten. Zodra jouw batterij is opgeladen en je goed in je vel zit, dan kun jij ook voor anderen zorgen vol energie en in goede harmonie.

Naast het goed voor jezelf zorgen, kun je natuurlijk ook diverse fysieke klachten ervaren tijdens de zwangerschap, zoals maagzuur, obstipatie, rugpijn, vermoeidheid en stress. Maar ook na de zwangerschap kunnen er klachten zijn.
Je leven is enorm veranderd, je lijf is veranderd en de hormonen gieren wellicht nog door je lijf. En niet alleen is het leven veranderd met een kleintje, maar ook wellicht de relatie met je partner.

Zoek jij meer balans? Wil je meer ontspanning ervaren tijdens/na de zwangerschap? Last van diverse klachten? Of wil jij meer uit je hoofd en meer vanuit je gevoel handelen?

Voel je welkom!

Ook voor stuitligging en het opwekken van de bevalling help ik je ook graag.

Zwangerschap VoetreflexPlus behandeling* is inclusief magnesium voetenbad en duurt 60 minuten. De investering die je voor jezelf doet is voor de eerste behandeling €80,-* en vervolgbehandelingen €72,50* excl. btw.

Stuitligging behandeling* is inclusief magnesium voetenbad en duurt 75 minuten. De investering die je voor jezelf doet is €75,- excl. btw en moxa sticks.

Een voetreflexbehandeling is geen vervanging van de reguliere zorg.

** Deze behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraars. Kijk in je polisvoorwaarden of je in aanmerking komt.“Put yourself at the top of
your to-do list”

“Verbreed je horizon, de wereld ligt aan je voeten”

  • Happy Baby

Babyreflexologie is een speciaal ontwikkelde vorm van reflexologie voor baby’s. Het is een zachte vorm van massage die je al vanaf de geboorte ook zelf zou kunnen toepassen. Studies hebben ook aangetoond dat baby’s en jonge kinderen snel positief reageren op reflexologie.

De technieken hebben tot doel het immuunsysteem te versterken, verlichting te brengen bij krampjes, lucht in de darmen, reflux, obstipatie, buikpijn, en klachten zoals oorpijn en pijn bij het krijgen van tandjes maar bovenal ontspanning en rust te geven.

Het regelmatig toepassen van babyreflexologie geeft ook veiligheid en vertrouwen, ontspanning en het versterkt de band. En het kan ook verlichting brengen een diverse klachten. Net zoals bij volwassenen stimuleer je het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Het is natuurlijk ook super leuk om een behandeling als kraamcadeau te geven!

De afspraak duurt 60 minuten waarin ik je ook tips en adviezen geef om thuis zelf mee aan de slag te gaan. De investering die je hiervoor doet is €65 incl. btw. De afspraak is 24 uur van tevoren kosteloos te annuleren.

* De behandelingen worden niet vergoed door de verzekeraars. HIer zijn wij druk mee bezig om dit in orde te maken, zodat dit binnenkort wel/gedeeltelijk mogelijk is.

Eigen ervaring
Zelf heb ik voetreflexologie bij mijn dochter Philou al vanaf de eerste dagen na de geboorte toegepast en als erg prettig ervaren. Al snel had ze last van reflux en konden wij haar helpen middels voetreflexologie en aanpassing in mijn dieet in verband met borstvoeding. Daarna heb ik haar regelmatig behandeld voor ontspanning, doorkomen van tandjes, verkoudheid, etc.

Sinds dat ze 1,5 jaar is vraagt ze er zelf om door te wijzen naar de commode, de voetjes in de lucht te spartelen en te wijzen naar de kokosolie. Ik vind het zo mooi om te zien wat het met haar doet. Vanaf het moment dat ik haar voetjes vast pak komt er een bepaalde rust over haar heen. Alles vervaagt even naar de achtergrond en ze geniet volop van het moment dat we samen hebben.
Dit gevoel, dit moment, geef ik dolgraag over aan andere moeders of vaders. Dit kan 1 op 1, maar ook in groepsvorm.